Како да го вградите фонтови во Microsoft Office PowerPoint 2016

In order to edit a Powerpoint file on multiple computers, the font file should be embedded in the Powerpoint file, so that you don’t have to download each font file on every computer when editing.

Follow the following instructions to embed the fonts во Powerpoint 2016.

  1. Изберете Датотека
  2. Кликнете на Зачувај, како и да изберете локација која што сакате да ја зачувате во
  3. Кликнете на алатки паѓачкото и одберете Зачувај опции
  4. Од следниве прозорец бидете сигурни дека заштедите е избран на левото мени
  5. На изберете полето од последната опција вградување на фонтови во датотеката

Powerpoint embed fonts

6. Кликнете OK и потоа да го снимите

Напишете коментар