Како да се постави iptables да се врати автоматски се рестартира во CentOS Linux?

По формирањето на iptables правила ги проверите!
iptables -S

Во оваа фаза на вашите iptables правила треба да бидат прикажани.

 

Следна iptables треба да биде инсталиран како услуга, а потоа треба да бидат отворени за рестартирање на услугата iptables. Потоа правила треба да бидат зачувани, така што тие се истрае на рестартирање

 

Промена на коренот

неговата

 

Инсталирај 'iptables-услуги’ пакет

yum инсталирате iptables-услуги

 

Овозможи iptables како систем на услуги

systemctl овозможи iptables

 

Овозможи iptables сервис да започне на системот за стартување

systemctl почне iptables

 

Зачувај правилата на iptables

iptables сервис спаси

 

Reboot the Centos Линукс system and check that the iptables rules persist.

Напишете коментар