Како да клонирање на еден поголем хард диск кон помал хард диск?

Со цврста состојба хард дискови (SSD) се помали во големина тогаш стариот механички хард дискови (HDD), тоа може да биде тешко да се клонира дискот. Особено со производители имаат партиции за наплата може да се направи овој потешко. Јас дојдов во софтвер кој може да се клонира само на хард дисковите со иста големина или помали. Постојат неколку софтвери кои можат да се клонираат во помал хард диск.

Важна забелешка: Ако големината на вашите податоци на вашиот стар хард диск е поголема од вкупната големина на вашиот нов хард диск, тогаш ќе мора да избришете некои податоци.

Со цел да се клонираат на HDD од поголем HDD за да помал HDD (на пр. SSD), ќе ти бара 2 peices на софтвер:

 1. Поделба на софтвер
 2. Клонирање на софтвер (кој ги поддржува клонирање од големи HDD на мал HDD).
 1. Поделба мајстор Слободен

  Поделба мајстор слободен Со Easeus е бесплатна алатка софтвер за партиционирање. Овој софтвер е лесен за користење и овозможува да се направи поголемиот дел од задачите потребни со хард диск тома и партиции. Partion господар работи бесплатно само со основните дискови. Таа им овозможува да ја промените големината, потег, се спојат и да ги делат партиции. Таа поддржува MBR, GPT и RAID дискови. Софтверот може да биде инсталиран на Прозорци XP, 7, 8 и 8.1. Се работи за 32-битни и 64-битни платформи. Ако имате динамична диск, тогаш ќе треба да ја преземете Пробна верзија на Поделба мајстор Професионална. Проверка на видот на дискот (Основен или Динамички) може да се направи диск за управување со трчање diskmgmt.msc од Windows Барај.

 2. Диск Копирај Дома

  Диск Копирај Дома Со Easeus е диск или партиција клонирање алатка. Таа им овозможува на секторско ниво клонирање што ги прави сигурни дека дестинацијата на хард дискот е иста како оригиналот. Диск Копирај дома само им овозможува на клонирање на основните дискови. Disk Copy Home runs at boot and requires a USB флеш диск. Диск Копирај Насловна е слободен софтвер. Ако ви се потребни клонирање динамичен дискови потоа Todo Бекап работна станица е препорачува. Довршување Бекап работна станица не е слободен, но сепак има судење. Симнување на диск Копирај Home или судењето на Todo Бекап Workstation бара напуштање на вашата e-mail и линк за преземање ќе биде испратена до вас.

Чекори за да го клонира еден поголем хард диск кон помал хард диск

 1. Избришете сите unnessary податоците од оригинални хард диск
 2. Бидете сигурни дека податоците на оригиналниот хард дискот е помала од големината на дестинација хард диск
 3. Користете господар Поделба слободен или професионална. Смалуваат партиции на потребните димензии. Исто така било партиции кои сакате да ги задржи треба да се пресели на почетокот на дискот со влечење и пуштање parttions. Кога сте подготвени, кликнете на примени и софтверот ќе ги исполни задачите сте само сет.
  How-to-clone-a-large-hardrive-to-smaller-hardrive-ssd-1
 4. Вие сега се подготвени за клонирање. Користете диск Копирај Home или Todo Бекап Workstation. Ве молиме обрнете внимание на софтвер клон ќе копирате од почетокот на дискот. Било прегради на крајот на диск извор, што не се вклопува со излез на дестинација диск, ќе бидат отфрлени.
  Disk Copy Home by EaseUS

Го употребив погоре софтвери многу пати и тие ексел во леснотијата на користење и reliablity, па затоа ги препорачувам на никого со слични клонирање задачи.

Напишете коментар