Како да се кандидира на Bitcoin рудар како услуга во позадина во Windows?

Ова чекори шоу како да run cgminer as a service on прозорци. Затоа штом Windows е стартува рудар ќе започне рударството за Bitcoins.

The following shows the steps to run a Bitcoin miner as a service:

 1. Превземи BitMoose
 2. Отпакувате и да се движат на отпакува папка на коренот на вашиот в:/ диск.
 3. Оди во папката на Bitmoose од чекор 2 и кликнете на рударите, а потоа cgminer
 4. Избришете ја содржината на папката cgminer
 5. Симнете ја најновата верзија на cgminer и да ја отпакувате на содржината
 6. Копија на сите датотеки на најновата верзија на cgminer на cgminer папка Bitmoose

  cgminer-датотеки

 7. Врати се на Bitmoose папка и отворени bitmoose-gui.exe
  bitmoose-екранот
 8. Откако се отвори, ќе видите GUI интерфејс.
  Тука ќе треба да се пополни во деталите на вашето поставување на рударството. Јас сум со користење на рударството базен (Базен лапавица на), што јас се регистрираа од нивните веб-страница.

  Ќе треба да го внесете домаќин адреса (Домаќин адреса базен на лапавица е http://api.bitcoin.cz) и бројот на портата (Број базен порта лапавица на: 8332)

  Тогаш ќе треба да влезат во корисничко име и лозинка на вашиот работник (Ако користите базенот лапавица за ова може да се добијат со најавување во семафорот и нивните ќе изнајде или да создаде работник корисничко име и лозинка)

  Следна изберете cgminer од списокот и да го избришете аргумент -w 128 оставајќи само -d 0.

  Кликнете на датотеката и спаси

 9. Кликнете на служба на врвот, а потоа изберете го инсталирате

  bitmoose-екранот-2

  На долниот лев агол на прозорецот, чекаат за користење на пораката Не се инсталирани да се смени во служба Запрен

  bitmoose-екранот-3

  Откако порака за статусот е служба Запрен, потоа кликнете служба од главното мени, а потоа започнете

Ако сите чекори се направи правилно, тогаш порака во долниот лев агол на прозорецот треба да се менува за да се услужи активни и на рудар треба да почне рударството за Bitcoins. Да се ​​внимава од за пораките, која треба да покаже пораки како "Прифатени’ и брзината на рударството со МЗ / s или Gh / и.

bitmoose-екранот-4

Сега кога се стартува Windows ќе најдете дека рудар автоматски ќе работат во заднина. Тоа е затоа што сега е сервис Windows инсталиран нарекува Бит Moose рударство со сите вашите поставувања за рударство.

Bitmoose-Windows-Bitcoin рударски услуга

Други корисни линкови:

2 размислувања за "Како да се кандидира на Bitcoin рудар како услуга во позадина во Windows?

 1. atut

  why it says cgminer: -d 0 argument not recognized?

 2. Eine sehr gute Erklärung. das wird dem ein oder anderen doch eine sehr große Hilfe sein.

Напишете коментар