Како да напишете GBP фунти знак (£) со користење на тастатурата на САД, во Windows 8 и Windows 8.1?

На распоред на тастатура на САД нема клучни £. Со цел да се добие симбол потребно е да притиснете некое копче на тастатурата.

За да се добие симбол £ внесе на екранот, направете го следново:

Држете го ALT клуч и видот 0 1 6 3

Забелешка: Горенаведените ќе работи само со користење на копчињата со броеви рампа со бр заклучување на.

2 размислувања за "Како да напишете GBP фунти знак (£) со користење на тастатурата на САД, во Windows 8 и Windows 8.1?

  1. Никола

    Не ова не работи, јас се: Ú Сите други предлози?

  2. Никола

    Игнорирај мојот коментар!

Напишете коментар