Како да се промени менито изберете и Уредување Топ Макс редови ограничи во SQL менаџмент студио

Стандардно кога се користи десен клик на маса и селектирање или уредување редови, SQL менаџмент студио ќе изберете само на врвот 1000 редови или променат ТОП 200 редови на било маса. Да се ​​зголеми лимитот на SELECT или променат контекстното мени: Click tools from the dropdown menu Choose options Expand the server object explorer Choose

Прочитај повеќе

SQL import and export wizard unknown column type conversion(Кликнете ОК)

When importing a flat file like a CSV file you may get the error message unknown column type conversion(Кликнете ОК) in the SQL Server import and export wizard. This is because the CSV file columns default to a string. You will need to define the datatypes of each column in the CSV file and then run

Прочитај повеќе