Si të merrni më të mirë të zërit me cilësi të lartë në Audacity?

Hapat e mëposhtëm do të ju jap cilësi më të qartë audio me pa zhurmë dhe bas mirë dhe trebles trullosur.

Ju mund të provoni hapat e mëposhtëm nga regjistrimi një mostër. In you sample leave 3-5 sekonda në fillim dhe në fund. Say “Si nuk e dini se unë do të ketë një sanduiç gjalpë badiava për drekë?” për mostrën. After you have the sample ready let’s do the following to enhance the voice to the best sounding quality.

  1. Lejon të përdorni mjet kompresor të plotësoj audio. Choose effect and then compressor

Audacity compressor sound effects tool

Audacity Dynamic Range Compressor

Playback regjistrimin për të kontrolluar ndryshimet.

2. Tjetra është për të hequr zhurmën nga fillimi dhe fundi i regjistrimit.

Highlight fillimin e regjistrimit para se të filloni duke folur.

Audacity selection for noise removal

Pastaj zgjidhni Effect –> Zvogëlimin e zhurmës dhe klikoni butonin profilin zhurmës

Now select the whole recording by double clicking anywhere in the Audacity program.

Zgjidh Effect –> Zvogëlimi i zhurmës

Ju mund të ndryshoni parametrat dhe klikoni vrojtim ose vetëm kopje parametrat nga poshtë dhe pastaj klikoni OK

Audacity noise removal effect

Playback regjistrimin për të kontrolluar ndryshimet.

3. Use the equalisation effect to change the way the vocals sound. For this example lets add some bass and then some treble.

Zgjidhni tërë regjistrimit tuaj duke klikuar dyfishtë kudo në valë. Choose Effect -> Barazim

Zgjidhni Bass Boost në Përzgjidh Curve drop-down në fund.

Audacity equalisation bass boost

Zgjidhni tërë e regjistrimit dhe të shkojnë në Efektet –> Barazimi. This time select Treble Boost from the Select Curve drop down list. Click OK.

Playback regjistrimin për të kontrolluar ndryshimet.

4. Ju mund të kufizojë ndonjë majat ekstreme në zë duke përdorur Hard Limiter

Zgjidhni efekt –> Hard LimiterAudacity Hard Limiter Effect

Përdorni parametrat e mëposhtëm dhe klikoni OK.

Playback regjistrimin për të kontrolluar ndryshimet.

5. Le të bëjë me cilësinë e zërit më fort duke përdorur Normalize. Choose Effects –> Normalizes. Click OK.

Playback regjistrimin për të kontrolluar ndryshimet.

 

Lini një Përgjigju