Како да се направи избор со Marquee Tool користење на фиксна големина & сооднос во Афинитет Фото?

  во Photoshop, вие сте во можност да изберете тип за избор на алатката Marquee. видови избор во Photoshop се, нормално, Фиксна Сооднос и фиксна големина. Во Афинитет Фото (v1.6.4) нема тип за избор на алатката Marquee. Сепак, сеуште сте во можност да го изберете со користење на фиксна големина.   Fixed Sized Selection in Affinity

Прочитај повеќе

Како да ја ротирате сликата во Афинитет фотографии или дизајнер од сопствени степени?

  Choose the move tool Select the layer to be rotated in the Layers panel. Осигурајте се дека слој не е заклучен (десен клик слој -> бидете сигурни дека за заклучување’ е неконтролираното).   Во трансформира панел, ќе видите плоштад со девет помали плоштади. Изберете еден од плоштадите. This is the centre

Прочитај повеќе