1. Exam 70-461 – Querying server Microsoft SQL 2012 : Microsoft Certified ing Business Intelligence

The first exam tests your ability to query a Microsoft SQL Server 2012, kang tegese iku bakal utamané nyoba Panjenengan SQL kawruh.

Ing ngisor iki sing skills diukur:

  • Nggawe database obyek (24%)
    • Tabel – Ngowahi; Selehake; Ngowahi Column; Nggawe
    • Views – Nggawe, Ngowahi, Selehake
    • Tata cara lan Fungsi
    • Dipeksa – netepake alangan; unik alangan; alangan standar; tombol utami lan manca
    • DML memicu – ketik teks utawa memicu; jinis memicu; fungsi nganyari; nangani sawetara larik ing sesi; kinerja Gosip memicu
  • Bisa karo data (27%)
    • Pilih
    • Sub Pitakon – plans query; poros lan unpivot; aplikasi operator; cte statement; karo statement
    • Jinis data – Nggunakake jinis data, impact saka GUID (pangowahan, newsequentialid) ing database kinerja
    • Kanthi jumlah ongko pitakon – Fungsi analisa anyar; kelompokan mranata; keruangan aggregates; aplikasi peringkat fungsi
    • Query lan ngatur XML data
  • Ngowahi data (24%)
    • Nggawe lan ngowahi disimpen tata cara
    • Ngowahi data kanthi nggunakake Pasang, Update, lan mbusak statements
    • Union lan UNION ALL
    • Karya karo fungsi – Ngerti nentokake, fungsi non-nentokake; skalar lan Tabel nilai; Aplikasi dibangun ing fungsi skalar; Nggawe lan ngowahi fungsi user-ditetepake (UDFs)
  • Troubleshoot lan Optimalake
    • Ngoptimalake pitakon – Ngerti statistics; maca plans query; rencana Panuntun; DMVs; hints; statistics IO; dinamis vs. parameterized pitakon; njlèntrèhaké beda nggabungake jinis (Ngrembug, Gabung, Daur ulang) lan njlèntrèhaké cara padha bakal digunakake ing
    • Ngatur transaksi – Nandhani transaksi; ngerti wiwiti Tran, laku, lan rollback; pilihan vs nyata transaksi; tingkat hubungan; orane katrangan lan jinis kunci; trancount
    • Ngira-ngira nggunakake operasi saben basis vs. Nyetel basis operasi – Nalika nggunakake cursors; impact saka skalar UDFs; gabungke kaping DML operasi
    • Ngleksanakake kesalahan jawab – Ngleksanakake nyoba / nyekel / uncalan; nggunakake pesawat adhedhasar tinimbang saurutan adhedhasar logika; transaksi Manajemen

Nomer Pitakonan: 45-55
Tipe Pitakonan: Multiple Choice (Kudu scernario pitakonan)
Maringaken Skor: 700 (This does not mean 70%. Each question is given a score.)
Watesan wektu: 120 menit

Bali menyang menu utama

Ninggalake a Reply