Carane kanggo ngluwihi pemisahan ROOT hard disk drive Ubuntu Linux ing VirtualBox?

If you are running out of space in Ubuntu Linux ing VirtualBox then you will need to increase the hard disk size and then re-size the partition. The following will show you carane do this.

Aku duwe VM Ubuntu kang nduweni ukuran hard disk saka 8GB. I want to increase the size to 16Gb.

Carane kanggo ngluwihi pemisahan ROOT hard disk drive Ubuntu Linux

  1. Priksa manawa VM wis dipateni.
  2. Menyang command prompt lan pindhah ing direktori instalasi VirtualBox. The default location usually is C:\Program Files\Oracle\VirtualBox
  3. Ing command prompt ketik:
    VBoxManage modifyhd "Lan:\VirtualBox VMs\Ubuntu 14.04.3\Ubuntu 14.04.3.vdi” --resize 16000
  4. Dipriksa ukuran ing VirtualBox GUI. The size should have changed.
    Carane kanggo ngluwihi pemisahan ROOT hard disk drive Ubuntu Linux 2
  5. Saiki sing hard disk VirtualBox wis diganti pemisahan perlu diganti ing Ubuntu supaya bisa digunakake. In order to resize the partition use the gparted live CD which can be downloaded from kene
  6. Sawise diundhuh masang file GParted ISO menyang padha VM CD drive lan obah CD kothak manggon. Start the VM booting into the CD drive.
  7. Sawise GParted wis titik sampeyan kudu bisa kanggo ndeleng sekat uga pemisahan un-diparengake.
    Resize Hard Disk Drive partition of Ubuntu Linux in VirtualBox using GParted
  8. Klik-tengen pemisahan sing ketik teks utawa ing pemisahan lengkap karo pv sistem file lvm2 lan mateni pemisahan.
  9. Pilih baris lengkap lan klik ukuran-re / pamindhahan. Drag the arrow right to the end.
    Resize Hard Disk Drive partition of Ubuntu Linux in VirtualBox using GParted-2
  10. Select the partition that is nested under the extended partition with the file system lvm2 pv and click the re-size/move button. Drag the arrow right to the end.
  11. Klik tombol aplikasi kanggo nyimpen owah-owahan.
  12. Shutdown the VM and remove the GParted CD
  13. Start the VM to boot up the Ubuntu install
  14. Njaba mbukak kanthi nggunakake search Ubuntu
    Resize Hard Disk Drive partition of Ubuntu Linux in VirtualBox using GParted
    Sampeyan bisa ndeleng sing ukuran hard disk wis tambah nanging papan ora digunakake dening filesystem Ubuntu. The root partition is only using 6.1gb of space. We need kanggo mbukak printah marang Ubuntu nggunakake papan iki. Nggawe cathetan saka volume logis kanggo pemisahan ROOT. In this tutorial it is /dev/ubuntu-vg/root.
  15. Terminal mbukak lan ketik printah ing ngisor iki ngganti jeneng volume logis karo dhewe:
    sudo lvextend -L13.385G / dev / ubuntu-VG / ROOT
    Ndhuwur migunakake -L parameter kang ngandhani Ubuntu ukuran pemisahan logis ing gigabytes. Change the size to your needs. The above command can be run as many times as you need so don’t worry about making a mistake.
  16. Saiki kita wis ngeset ukuran kita perlu kanggo pitutur marang Ubuntu Monggo dipun lajengaken lan ukuran re-iku. Type the following to do this:
    sudo resize2fs / dev / ubuntu-VG / ROOT
  17. Saiki dipriksa sarana njaba. The size of the root logical volume should now have increased. Ubuntu is now using the extra disk space that we had increased in VirtualBox.
    Resize Hard Disk Drive partition of Ubuntu Linux in VirtualBox using GParted

Ninggalake a Reply