Carane njaluk paling swara kualitas dhuwur ing Audacity?

Langkah ing ngisor iki bakal menehi kualitas audio clearest karo ana gangguan lan bass apik lan trebles punchy.

Sampeyan bisa nyoba metu langkah punika ngrekam sampel. In you sample leave 3-5 detik ing wiwitan lan pungkasan. Say “Carane wong ngerti aku iki arep duwe sandwich butter kacang kanggo nedha awan?” kanggo sampel. After you have the sample ready let’s do the following to enhance the voice to the best sounding quality.

  1. Monggo nggunakake alat kompresor kanggo amplify audio. Choose effect and then compressor

Audacity compressor sound effects tool

Audacity Dynamic Range Compressor

Puter maneh rekaman dipriksa owah-owahan.

2. Sabanjure kanggo mbusak gangguan saka wiwitan lan pungkasan saka rekaman.

Nyorot wiwitan ngrekam sadurungé miwiti ngandika.

Audacity selection for noise removal

Banjur pilih efek –> Brebeg lan klik tombol profil gangguan

Now select the whole recording by double clicking anywhere in the Audacity perangkat lunak.

Pilih efek –> Brebeg

Sampeyan bisa ngganti setelan lan klik pratayang utawa mung nyalin setelan saka ngisor banjur klik OK

Audacity noise removal effect

Puter maneh rekaman dipriksa owah-owahan.

3. Use the equalisation effect to change the way the vocals sound. For this example lets add some bass and then some treble.

Pilih kabèh ngrekam kanthi ngeklik pindho ing ngendi wae ing gelombang. Choose Effect -> Kesetaraan

Pilih Bass ngedongkrak ing Pilih kurva gulung-mudhun ing ngisor.

Audacity equalisation bass boost

Pilih kabèh ngrekam lan pindhah menyang Efek –> Equalisation. This time select Treble Boost from the Select Curve drop down list. Click OK.

Puter maneh rekaman dipriksa owah-owahan.

4. Sampeyan bisa matesi wae pucuk nemen swara kanthi nggunakake Hard limiter

Pilih efek –> Hard limiterAudacity Hard Limiter Effect

Gunakake setelan ing ngisor iki lan klik OK.

Puter maneh rekaman dipriksa owah-owahan.

5. Ayo dadi gawe kwalitas swara banter kanthi nggunakake normalake. Choose Effects –> Normalizes. Click OK.

Puter maneh rekaman dipriksa owah-owahan.