Si për të instaluar editor teksti Nano në Windows 10 command prompt?

The Nano text editor is a popular text editor in Linux. It is possible to also install the Dritaret version in the Dritaret 10 command prompt.

 1. Shkarko editor teksti Nano për Windows nga ky lidhje.
  1. Go to the latest version that has a NT directory. At the time of this writing v2.5 is the latest version that has a NT directory.
  2. Once in the directory download the latest version zip file. For me this is 2.5.3.zip
 2. Unzip përmbajtjen në c:/ makinë
 3. Copy cygwin1.dll nga directory Nano për të c:/Windows / system32 directory
 4. Press Windows Key + s dhe tipi ENV.
  1. Kliko ndrysho variablat mjedisin e sistemit
   Dritaret 10 Prona sistemit
  2. Kliko mjedisit të ndryshueshëm… dhe zgjidhni variabli Path në variablat e sistemit
   1. Klikoni mbi Edit, pastaj klikoni re
   2. Add the directory path to the nano.exe file which you unzipped earlier on the C drive. Mine was c:\nano-2.5.3-win32
    Edit rrugën System variable Mjedisit
  3. Kliko OK për të mbyllur të gjitha variablave mjedis të Windows
 5. Press Windows Key + S dhe tipit cmd për të nisur komandën e shpejtë
  1. Lloji nano në komandën e shpejtë për të nisur editor teksti Nano
   Command Prompt Install Text Editor Nano

Lini një Përgjigju