Како да се отвори менаџер на датотеки на Ubuntu како админ(корен)?

менаџер на датотеки на Ubuntu е наречена Наутилус. Следнава команда ќе се отвори Наутилус како корен од терминалот. Nautilus ќе се отвори со почеток во домашниот директориум на корисникот sudo nautilus да го отворите Наутилус како корен со присутни што работи на терминалот, додадете точка на погоре команда. sudo nautilus …

Прочитај повеќе

Како да се запре пиксели Google 3 / 3 XL Андроид паметен телефон од блокирањето на повици не се во листата на блокирани броеви

вашиот пиксели 3 или пиксел 3 XL може да го блокира повици, кои не се наоѓа на листата на блокирање. Во менито на апликацијата Телефон -> Settings -> Блокирани број, бројот не е уште подобро блокиран од телефонот не ја прими повик. Повици се блок, бидејќи Не вознемирувај е вклучен. Проверете на не…

Прочитај повеќе

Како да поправите недостасува или не работат Нова папка и Нов контекст менито во Windows 10 Истражувач и десктоп?

Проблемите со десен клик во Windows Explorer или Windows Desktop не се појави на “нови” влез во контекстното мени. Создавање на нова ствар од табот Home во лентата со алатки, во Windows Explorer не работи. Користење на тастатурата Ctrl + Shift + n, треба да се создаде нова папка, но на вашиот компјутер, тоа не се случи…

Прочитај повеќе