JavaScript низи : Разбирање на функцијата за намалување на

Syntax arr.reduce(callbackFunction, [initialValue]) Што се намали направи? Намалување е функција која петелки преку низа. Операции може да се врши на низа преку функцијата за повратен повик. На крајот од работењето на низа, reduce returns a single value Reduce can be used, на пример, to total a shopping cart Example let arr

Прочитај повеќе

Како да го оневозможите "Неочекувано изјава конзола.’ (не-конзола) во Eslint?

За да го оневозможите "Неочекувано изјава конзола.’ (не-конзола) грешка во Eslint, бара од вас да додадете правило во датотеката .eslintrc.json. Во делот на правилата на датотеката .eslintrc.json додадете ја следната линија: “не-конзола”:0 Ова ќе се оневозможи на грешка. Можете да го направите наместо: “не-конзола”: “исклучување” Ова би го направил истото, which is turn off any

Прочитај повеќе

Како да се поправи на Јазол JS “Грешка во синтаксата: Неочекуван знак увоз” кога се користи JavaScript модули

Во цел за јазол за извоз модули треба да се додели на секоја функција, предмет или променлива, со која се бара да се извезуваат, како својства на modules.exports приговор.   Exporting In this example the module file is robot.js. Each function, object or variable we would like to make available to other files we make them properties

Прочитај повеќе