1. Испит 70-461 – Доведување во прашање на Microsoft SQL Server, 2012 : Microsoft Certified во Бизнис интелигенција

Првиот испит тестови вашата способност да се пребарува на Microsoft SQL Server, 2012, што значи дека главно ќе ги тестираат вашите SQL знаење. Следниве се мери вештини: Создаде база на податоци објекти (24%) Маси – ALTER; Зависници; ALTER колона; КРЕАЦИЈА Видено – КРЕАЦИЈА, ALTER, Зависници процедури и функции Contraints – дефинираат ограничувањата; единствена ограничувања; Стандардно ограничувања;…

Прочитај повеќе

Како да се добие на Microsoft Certified во Бизнис интелигенција?

Заработка на MCSE: сертификација Бизнис разузнавање ќе се квалификува за позицијата на BI и инженер известување. Тоа го покажува вашиот работодавец или потенцијален работодавец дека сте технички competant во употреба Бизнис разузнавање Софтвер Алатки. Со цел да се добие MCSE квалификација во бизнис разузнавање бара да помине 5 испити. На испити потребни се…

Прочитај повеќе