Што е Бизнис разузнавање (БИ / BW)?

Бизнис разузнавање е трансформирање на податоците дека бизнисот продавници во тоа е база на податоци, и што го прави корисна. Типични податоци кои се tranformed е трансакциски податоци како што се продажбата на податоци. За бизнис, секој поединец продажбата на податоци не е многу корисно, но Собирање на овие податоци (summerising на податоци) can yield some powerful results for business decision

Прочитај повеќе