Како да се прошири на Ubuntu Linux хард диск root партиција во VirtualBox на?

Ако се работи надвор од просторот во Ubuntu Linux на VirtualBox, тогаш ќе треба да се зголеми големината на хард дискот, а потоа повторно партиција големина. The following will show you how to do this. Имам В.М. Убунту кој има големина на хард дискот на 8GB. I want to increase the size

Прочитај повеќе