Како да поправите андроид bootloop по инсталирањето на ROM?

Обично по трепка нов ROM, како лоза OS, може да се судрите на bootloop.

Важно: Резервна копија на вашите податоци, како што може да се изгуби ако нешто не е во ред. Светлечки Вашиот уред може да го оштети трајно, па тоа ќе биде на ваш сопствен ризик

За да го отстраните bootloop, се обезбеди да се користи TWRP.

Подигнете во обновување TWRP и бидете сигурни дека имате пристап до меморијата преку MTP, во случај нешто не е во ред. Се осигура дека работна ROM-от е во коренот на податоците партиција, за да трепка.

Пред да го инсталирате ROM, во TWRP, изберете Избришете. Ова ќе ги избрише податоци, кеш, и Dalvik (не вклучувајќи внатрешна меморија).

Се инсталира на вашиот ROM и рестартирање, овој пат на bootloop треба да исчезне.

Напишете коментар