Како да го вклучите трајно надвор од функција изклинвам и зум во прилагодувањата допир рампа на Synaptics на Windows 8 / 8.1 / 10

 

Јас сум со користење на завист лаптоп HP и прелистување на веб цело време. The problem is that the web page keeps zooming whilst I am moving the mouse pointer with the touchpad.

 

Дознав дека на функција е дел од софтверот Synaptics и дека јас треба да се оди во контролен панел и да одат на глувчето и допир рампа поставувања. There I click on additional mouse options and select the ClickPad settings tab. Here there is a check-box on Pinch and Zoom which I unchecked.

Synaptics Pinch and Zoom Checkbox Unchecked

 

Конечно проблемот на мојата веб страница случајно зумирање помина, додека не го рестартирате компјутерот. The zooming problem still happens on web pages. I check the settings in the control panel and find that the Pinch and Zoom check-box is again checked. This happens all the time, Јас не ја изберете полето, рестартирајте ја машината и проблемот се уште е таму.

Synaptics Pinch and Zoom Checked

 

The only way to make sure that the pinch and zoom is permanently turned off is to make a change to the Прозорци registry.

In the search box of Прозорци type regedit and navigation to the following key:

 • HKEY_LOCAL_MACHINE
  • Софтвер
   • Synaptics
    • SynTp
     • Инсталирајте

Find the key DeleteUserSettingsOnUpgrade. Right click on it and choose modify. Change the value of this key to 0. Click OK and close the Windows register.

Сега поставување на изклинвам и зум ќе ја изберете дури и кога Windows не се рестартира.

Напишете коментар