WordPress уредник Кратенките на тастатурата

The native WordPress Editor allows keyboard short-cuts, што го прави побрзо и полесно да се направи некои задачи.

Во продолжение се дадени кратки прекини:

Прозорци : Ctrl + Клучни
Mac : Cmd + Клучни

АкцијаКлучни
Boldb
Копијав
CutX
Heading 11
Heading 22
Heading 23
Heading 44
Heading 55
Heading 66
Heading 99
Insert / edit linkk
Italici
Pastev
Redoy
Select Alla
Underlineu
Undoz

Притиснете Alt + Shift + Клуч за следните кратки прекини:

АкцијаКлучни
Align Leftl
Check Spellingn

Напишете коментар