Како да се поправи на Microsoft Power View во Excel 2016 кога тоа не е работа?

Кога ќе кликнете на копчето Види го добиете слика што укажува на тоа дека на енергија Погледнете не работи.

Excel Power View не работи

Да го поправат проблемот симнување Мајкрософт Silverlight од следниов линк:

Преземете Мајкрософт Silverlight

 

Инсталирате на Microsoft Silverlight и потоа кликнете на копчето Microsoft Power View во Excel повторно. Овој пат ќе треба да се види моќта Види адаптери во Excel.

Microsoft Power View во Excel интерфејс

 

Напишете коментар