Како да се запре вашиот компјутер автоматски со почеток по хибернираат во Windows 8.1

Кога го ставам мојот компјутер во состојба на хибернација со владата, го подигне автоматски. Ова е предизвикано од LAN врската. Кога компјутерот детектира активност на LAN врската што ја подигне автоматски.

За да го прекинете ова ќе треба да го бара за управување со уреди.

Windows привлечност Бар пребарување за уредот менаџер

Откако во уредот менаџер најдете категорија мрежни адаптери и со десен клик на картичката или LAN Ethernet контролер и изберете properties.
Уред картичка мрежа менаџер / контролер прозорци 8.1

Откако во внатрешноста на контролорот LAN одете на ливчето за менаџмент на енергија и бидете сигурни дека го полето за избирање Дозволи овој уред да се разбудам на компјутер е неконтролираното, потоа кликнете OK и затворете го уредот менаџер.
LAN менаџмент на енергија овозможи овој уред да се разбудам на Windows компјутер 8.1

Сега компјутер не треба да се подигне автоматски кога користите состојба на хибернација.

Напишете коментар