Leeco Макс 2 X829 САД верзија Авторски ROM 5.8.016S Превземи, Поправки исчезнати ажурирање на софтвер

Преземете ја датотеката ROM

Ве молиме имајте во предвид следниве чекори може да предизвика вашиот телефон да се расипува. Следните чекори што јас се користи само како референца за себе и да дозволи некој друг да го користите премногу на сопствен ризик.

Следете ги чекорите подолу за да го инсталирате ROM:

 1. Овозможи режим на програмери
  1. Settings -> за -> Хит Изградба на број 7 времиња
 2. Во Settings -> опции за програмери
  1. Вклучи ја, уклучи ја, ме пали
  2. Овозможи ОЕМ отклучување
  3. Овозможи USB дебагирање
 3. Отстранете ги сите безбедносни
  1. Settings -> Белег & лозинка
  2. Бидете сигурни дека на екранот & Стан заклучување е Никој
  3. Бидете сигурни дека за Отклучување со отпечаток е оневозможено
 4. Превземи SuperSU
 5. Поврзете го телефонот со компјутер со помош на USB кабел
  1. На телефон, лизгајте надолу на лентата со известувања и бидете сигурни дека USB MTP е овозможено
  2. На компјутерот, отворен прозорци истражувачот на датотеки наоѓа Ле Макс 2 и копија на РОМ датотеки и SuperSU датотеката во коренот на поврзување МТП
 6. Отклучување на Ле Макс 2 подигнувачот
  1. Install the ADB and Fastboot binaries using Chocolatey Windows Package manager by pasting the following in an административно PowerShell v3+ prompt.Install Chocolatey:
   IWR https://chocolatey.org/install.ps1 -UseBasicParsing | IEX
  2. Инсталирајте АДБ & fastboot
   Чоко инсталирате АДБ
  3. Еднаш ќе се инсталира во рестартирање bootloader-от
   АДБ рестартирање bootloader-от
  4. Отклучите bootloader-от со командата следење
   fastboot -i 0x2A96 отклучување со OEM
  5. Ако погоре команда не работи употреба
   fastboot OEM отклучување
 7. На Вашиот компјутер ја симнете најновата верзија TWRP и преименување на датотека преземете recovery.imgIn командната линија во собата на работниот директориум на патот каде што се recovery.img а потоа го користите следнава команда
  fastboot флеш recovery.img обновување
 8. Рестартирај го телефонот во обновување со внесување на команда за следење и притискање на Enter и потоа држење на копчето до волумен
  fastboot рестартира
 9. Сега би требало да биде во обновување TWRP
  1. Инсталирајте SuperSU да се искорени на телефонот
   1. Одбери Инсталирајте и лоцирање на SuperSU датотека
   2. Избрише кешот
   3. Рестартирајте
  2. Вашиот телефон може да bootloop еднаш или двапати, но ова е нормално и на крајот треба да почне до
  3. Проверете дали телефонот е корен со симнување и водење RootChecker од продавницата на Google Play на телефон
 10. Рестартирајте го телефонот и држете го копчето Volume up за да се оди во обновување
 11. Изберете ја опцијата за врати и да ја напушти стандардно (говорница, Систем & податоци) да се резерви
 12. Избери ги избрише и поминете со прстот кон Фабрика Ресетирај
 13. Сега изберете инсталација и изберете ROM фајлови и да ја инсталирате
 14. Се рестартира уредот по инсталација

Телефонот сега ќе имаат САД верзија Авторски ROM 5.8.016S.

Leeco Макс 2 X829 САД верзија Авторски ROM 5.8.016S Превземи, Поправки исчезнати ажурирање на софтвер

Напишете коментар