NVIDIA GeForce GTX 980TI vs Radeon R295x2 Репер

 

На NVIDIA GeForce 980TI се смета за еден од најдобрите графичка картичка која можете да ги купите денес. The Radeon R295x2 is a unique graphics card in that it is dual GPU as well as water-cooled.

Кога беше објавен за 18 пред неколку месеци, таа дојде со големите цената и не се добие многу на популарност како NVidia имаше само како моќен картички што троши многу помалку енергија.

Овој репер произведено некои интересни резултати. The benchmarking software used was Valley Benchmark by Unigine. It claims to put the GPU under heavy stress so that you can find out if your graphics card is truly as good as it is claimed to be.

 

компјутерски спецификации

Еве на информации на 2 различни машини кои се користат:

NVIDIA GeForce GTX 980TI

процесорот: Intel i7 5820K
RAM меморија: 32МК DDR4 RAM меморија

AMD Radeon R295x2

процесорот: Intel i7 4790K
RAM меморија: 16GB DDR3 RAM меморија

The machine used for the AMD Radeon R295x2 has a lower specification then the GeForce GTX 980Ti.

 

 

цена

At the time of writing the price of these cards on Amazon are as follows:

NVIDIA GeForce GTX 980TI – £ 559,99
AMD Radeon R295x2 – £ 1098

 

 

софтвер поставувања

Следните поставки се доста максимум поставувања за софтвер. These settings were used to benchmark both the graphics cards.

Рендерирање: OpenGL
режим: 2560 X 1440 8испрати на цел екран
зададена вредност: Прилагодено
квалитет: ултра

 

 

репер резултати

Тука се репер резултати…

NVIDIA GeForce GTX 980TI

просечна FPS: 49.9
резултат: 2087
мин FPS: 25.5
Макс FPS: 89.5

AMD Radeon R295x2

просечна FPS: 53.3
резултат: 2231
мин FPS: 21.3
Макс FPS: 115.2

Резултатите се изненадувачки како двојна GPU watercooled AMD Radeon R295x2 всушност добива повисок вкупен резултат од NVIDIA GeForce GTX 980TI. The GeForce GTX 980TI got a higher minimum FPS but everything else was higher with the Radeon R295x2.

 

 

Напишете коментар