How to set up Docker Quickstart Terminal in Cmder?

The following shows како да set up the пристанишен работник Quickstart Terminal in Cmder.

 1. Влезете во екранот за поставување задачи
  кратенка на тастатурата
  победа + Alt + Т
  преку екранот за мени
  + копче -> задачи подесување….

  копче за задачи за подесување и мени

 2. Проширете подигнување и Одбери Задачи
  Проширете стартување и изберете задачи

 3. Додадете нова задача Предефинирани
  кратенка на тастатурата
  Alt + Shift + +
  преку менито
  + копче

 4. Име на задача со замена на група{број} со…
   алатки::Држач за брз старт терминал

  Првиот дел ги дефинира категорија на задачата, а вториот дел е името на задачата

 5. Дефинирање на параметрите на задачата.
   /ќе "%DOCKER_TOOLBOX_INSTALL_PATH%" /icon "d:\User\Pictures\Icons\if_github_334641.ico"

  Овде се користи своја икона, се обезбеди што е наведен на вашиот пат и .ico датотека.

  Помогне
  /ќе – поставува работниот именик, каде што ќе бидат отворени нови процеси
  /icon – иконата, кој е прикажан во јазичиња

 6. Додадете команди
   *"C:\PROGRA~1\Git\bin\sh.exe" -i "%DOCKER_TOOLBOX_INSTALL_PATH%\start.sh" -new_console:t:"држач за терминал"

  Docker Client on Прозорци should be run as elevated as we have set up here. Осигурајте се дека на патот кон бинарни датотеки Git се поклопува со вашиот поставеност.

  Помогне
  * – работи како покачен
  -i – програмата аргументи
  -new_console:t – име на картичката
  -new_console:d – директориум

 

Вашиот краен поставеност треба да изгледа вака

поставување Cmder задача за Docker quickstart терминал

 

 

Напишете коментар