На LeTV LEECO 1 Про САД Верзија X800 Malware Отстранување, TWRP Обнова, Искоренувањето и Поправање говорница јамка Проблеми

На LeTV на LEECO 1 Про е одличен телефон кој доаѓа по многу ниска цена. Some retailers are selling the phone for approx. £ 150. Сепак, телефонот доаѓа со неколку проблеми.

The phone comes bundled with an old YouTube app which refuses to update to the latest version. The phone has malware where apps are installed in the background and ads are served in the Chrome прелистувачот.

At the time of writing there are no updated official ROMs. There are custom ROMs which should fix the problems above but there is no guarantee. Затоа, тоа е полесно да се поправи проблемите погоре во овој инсталирана ROM.

Обновление 18.7.16

Во времето на пишување немало официјална ROM уред. Сега официјален ROM е пуштен на слобода. Тоа може да се најде во овој пост. Инсталирање на официјален ROM-от е најлесниот начин да се поправат проблемите на малициозен софтвер и стан со телефонот.

The TrustGo App from the Google Play store pointed out that the Ant Keyboard bundled app contained the malware. The YouTube problem can be fixed by uninstalling the bundled YouTube and installing the latest YouTube from the Google Play Store.

Телефонот мораше да се искорени за отстранување на YouTube и Мравка тастатура малвер стан.

Следните упатства ќе се искорени LeTV Ле 1 Pro USA version only. Сепак, искоренување може тула вашиот телефон, so if you do go ahead it will be your responsiblity. Rooting also invalidates the warranty of the phone. You will also be able to unroot your phone at a later date and reinstate your warranty.

The following assumes that you are using Прозорци 10.

Искоренување на LeTV Ле 1 PRO верзија САД

 1. Инсталирајте TWRP
  1. TWRP will allow to root the phone. First it needs to be installed.
  2. Со цел да се инсталира TWRP, што треба да го поврзете телефонот со компјутерот
  3. Ви овозможува да се подготви на компјутерот пред да го поврзете
   1. Инсталирајте Јава JDK 8 користење на chocolatey
    1. Отворање на администратор на командната линија
     1. Внеси cmd во полето за пребарување, десен клик Command Prompt и изберете Run како администратор.
     2. Копирајте и ставете го код во линија прозорец административни команда за да го инсталирате chocolately
      @powershell -NoProfile -ExecutionPolicy обиколница -Command "IEX ((новиот објект net.webclient).DownloadString("https://chocolatey.org/install.ps1 "))" && СЕТ PATH =% PATH%;%ALLUSERSPROFILE% chocolatey бин
     3. Инсталирање и конфигурирање JDK 8 со спојување на следниов код во линија прозорец административни команда.choco install jdk8
     4. Превземи, install and configure Андроид studio using the defaults in the setup
      1. Превземи Андроид Studio
      2. Стартување на поставување и прифати стандардно
      3. Во финалето екран изберете lanuch Андроид Студио а потоа заврши
      4. Изберете го конфигурирате паѓачкото мени, а потоа изберете менаџер SDK
       Андроид студио менаџер SDK
      5. Во менаџерот SDK, провери драјвер за USB на Google од табот SDK Tools и изберете OK
       Android SDK менаџер возачот Google USB
      6. Close the administrative command prompt and then open a new administrative command prompt and type adb. You should see the adb command returning help. This means that adb driver is installed and ready to go.
       АДБ команда
      7. Симнете ја најновата верзија на TWRP излез на компјутер со користење на овој линк
      8. Преименување на преземената датотека за да recovery.img
  4. Now it is time to prepare the phone before we connect it to our already prepared PC. If your phone does not boot into android then you can skip the whole of this #4 дел и се движи кон #5 (TWRP) section below.
   1. Go to settings and then about on your phone. Unlock developer options by touching the build number several times.
    Андроид : Settings -> за
   2. Оди на подесувања, инвеститорот опции и да им овозможи USB дебагирање
    Андроид Овозможи USB дебагирање
   3. Во лентата со известувања кликнете на допир за USB опции и да се осигура дека MTP е избран
    Андроид USB Опции
   4. Поврзете го телефонот со компјутер
   5. Во управна брза проверка на телефонот е правилно поврзан со пишување
    АДБ уреди

    во прилог АДБ проверка уреди
    Можете да го видите на уредот под АДБ уреди

   6. Превземи SuperSU и користете го управувањето со датотеки за да се стави во root директориумот на телефонот
  5. Lets flash TWRP into the phone. You should not lose any data, но ако имате податоци на телефонот треба да направите резервна копија само во случај.
   1. Ние треба да го подигнете во fastboot. На компјутерот, отвори административна командната линија и напишете
    АДБ рестартирање bootloader-от

    Ако вашиот уред не го подигнете во Андроид, можете да одат во fastboot со исклучување на вашиот телефон, задржете го копчето за јачина на звук надолу, а потоа притиснете го копчето за вклучување.

   2. Once in fastboot you should see a small picture of a penguin in the middle of the screen. To check that the phone is connected, во управна командната линија тип
    fastboot уреди

    Треба да го видите вашиот уред кој е наведен

   3. Во управната командната линија бидете сигурни дека сте во именикот на датотеката што recovery.img и напишете го следново
    fastboot флеш recovery.img обновување
   4. Откако за наплата е блесна типот на следење и задржете го копчето за јачината на звукот нагоре да го рестартирате во обновување
    fastboot рестартира
   5. You should now be in TWRP. In TWRP there may be an option advanced or settings to install SuperSU. If the option is not there use install to install SuperSU (превзеле порано) од коренот на меморија на телефонот.
   6. Еднаш ќе се инсталира можете да се рестартира во Android и следејќи ги упатствата во SuperSU стан.
   7. Откако ќе заврши инсталацијата ќе заврши преземањето на RootChecker стан од Google Play продавницата и проверете дали уредот е вкоренето.
  6. Поправање на проблемите со YouTube и отстранување на малициозен софтвер
   1. Инсталирајте лесно Uninstaller, Тврдоглав Тројанската убиец и Malwarebytes Anti-Virus од Play Store на Google.
   2. Uninstall YouTube and Ant Keyboard. I uninstalled Cantonese Keyboard Language and Mii Browser as well as I was not using these. If you start getting errors, едноставно го рестартирате Вашиот уред.
   3. Преземете и инсталирате YouTube стан од Google Play Store на.
   4. Стартувај тврдоглав Тројанската убиец и ги отстрани сите пронајдени тројанци.
   5. Run the Malwarebytes Anti-Virus and remove any found viruses. Run the privacy scanner and follow the recommendations.

Откако сте завршиле успешно ги горните чекори, тогаш вашиот уред треба да биде малициозен софтвер слободно и целосно употребливи.

Смена на проблеми

Телефонот brick-увани

Your device may not be bricked. It may just look bricked as the screen may not turn on and it will not charge. If this is the case leave your device for at least a week without charging it at all so that all the power is drained out. After a week connect it to the charger and see if the LED light indicator shows. If the LED does come on then allow the phone to charge for about 90 minutes and then hold down volume and power button. The penguin icon should be on the screen. If you see the penguin then you can continue from E.ii from the instructions above.

Мојот уред е во bootloop

Ако ова е случај, тогаш само држете го копчето за околу 15 seconds until the device is off. Then hold down volume and power button. The penguin icon should be on the screen. If you see the penguin then you can continue from E.ii from the instructions above.

Андроид не работи

Можеби ќе треба да се ре-флеш ROM-от. The original USA version of the ROM can be found тука.

Јас не знам дали имам верзијата САД

Check the box of the device. If it has the web address of the USA website then it should be USA version, иако јас не можам да го гарантирам.

5 размислувања за "На LeTV LEECO 1 Про САД Верзија X800 Malware Отстранување, TWRP Обнова, Искоренувањето и Поправање говорница јамка Проблеми

 1. Salut, j’ai suivi toutes les étapes à la lettre, cependant quand je tape en mode admin dans la consolefastboot deviceaucun résultat…. c’est videque faire?

  • Биш Jaishi

   Switch off the phone. Hold the down volume key and then press power on button. You should see a penguin on the screen (this is fastboot mode). Now connect the phone to the PC. In an administrator command prompt type ‘fastboot devices’.

 2. J’ai effectué cette manœuvre, vu le pinguin aussi au démarrage de l’appareil,

  mais lorsque je passe en mode admin sur la console : je tapeadb devicemon appareil apparait dans la liste.

  mais quand je tapefastboot devices =le néant completil n’apparait pas, la est mon problème 🙁

  • Биш Jaishi

   The phone should remain in fastboot (penguin icon will show constantly on the screen) whilst you type the fastboot devices command. If the penguin picture goes off the screen then it means that your phone has rebooted and hence goes into android debugging.

 3. Vitor

  If I try to turn it on it beeps and the notification light blinks red and purple. Any ideas?

Напишете коментар